Predstavnici kineske kompanije osigurali neophodni preparat za oboljelog Banjalučanina

22 Oct 2022
Vrijeme čitanja: 1 min

Predstavnici kineske kompanije Shandong Hi-Speed učestvovali su u humanoj akciji osiguranja zaliha posebnih biljnih preparata iz Kine za oboljelog Sašu Janjića iz Banja Luke.

Zbog bolesti, Saša Janjić od 1998. koristi biljne preparate, suplemente koje posebno za njega pravi doktorica Tan koja radi u kineskoj provinciji Hebei. Suplementi po recepturi tradicionalne kineske medicine koje su Sašini roditelji nabavljali iz Kine, pomažu mu u normalnom životu. Pandemija koronavirusa otežala je dostavu supelemata iz Kine pa se Sašina majka, Jadranka Janjić, obratila Udruženju “Bosansko-kineskog prijateljstva” za pomoć pri nabavci ovih suplemenata.

-Nakon nekoliko mjeseci rješenje je nađeno. Predstavnici firme Shandong Hi-Speed koji imaju svoj ured u Banja Luci, zakucali su Jadranki i Saši na vrata, i donijeli im skromnu zalihu koja će Saši omogućiti svakodnevnicu bez stresa. Udruženje “Bosansko-kineskog prijateljstva” iskazuje zahvalnost kineskoj kompaniji Shandong Hi-Speed na pomoći prilikom nabavke ovog suplementa. Kao društveno odgovorno poduzeće, Shandong Hi-Speed Group ima više od milijardu eura projekata u srednjoj i istočnoj Europi, kao što su projekt autoceste E763 u Srbiji, Kineski kulturni centar u Beogradu, projekt koncesije za autocestu Banja Luka-Prijedor-Novi Grad i Projekt modernizacije sarajevske tramvajske pruge. Ovim akcijama pokazuju da dok aktivno sudjeluju u izgradnji infrastrukture u BiH, također su vrlo voljni raditi u prijateljskoj razmjeni između Kine i Bosne i Hercegovine, navode iz Udruženja “Bosansko-kineskog prijateljstva”.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK