Fadil Novalić vodi lokalne izborne kampanje umjesto da se bavi svojim poslom

19 Oct 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Fadil Novalić nakon skandala u Konjicu, kada je bio dio prvog klastera u Bosni i Hercegovini, nastavlja pratiti stranačka sijela po Bosni i Hercegovini. Novalić je dobio jasnu instrukciju da se uključi u lokalne izbore od strane Sebije i Bakira Izetbegovića, iako je nominalno premijer Vlade Federacije BiH.

Ipak, Novalić je stranačku naredbu stavio ispred interesa države i krenuo u predizbornu šetnju, prvo po Sarajevu, a potom i u ostatak Bosne i Hercegovine. Novalić se pojavio u Gradačcu i Srebreniku na stranačkim skupovima. Nije poznato šta je mogao predstaviti kao vlastiti učinak, jer Novalić nije uspio ni metar autoputa izgraditi u svom mandatu plus dvije godine tehničkog (faktički nepostojećeg) mandata otkad nije imenovana nova vlada.

Također, Novalić osim neprestanog medijskog uvjeravanja u povećan broj zaposlenih nije otvorio niti jednu jedinu firmu niti gradilište. Učinci pandemije stvaraju brojne nove probleme, ali ni to ne zanima Novalića pored vijećničkih mandata SDA-ovaca u Srebreniku ili Gradačcu.

Kampanja traje, Novalić je daleko od svog kabineta, a sudeći po dosadašnjem radu, možda je to i dobro.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK