Sve isto, samo SDA nema: Sarajevo se opet guši u smradu i smeću

03 Jul 2023
Vrijeme čitanja: 1 min

Da se građani Kantona Sarajevo žale na čistoću grada nije neka novost, ali u posljednjih mjesec čini se da je situacija gora nego što je bila. Tim povodom za Raport govorio je kantonalni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almir Bećarević.

Bećarević ističe da su KJKP Park i KJKP Rad mjesec dana nakon što je on stupio na dužnost s Kantonom potpisali sporazume po kojima je Rad dobio 7 miliona i 800 hiljada KM, a Park 7 miliona i 400 hiljada.

“Oni to sada realizuju u onom obimu kako je predviđeno. Ipak, mi od sugrađana dobijamo ogromne primjedbe na njihovo djelovanje. U početku je to bilo dosta i dobro, ali u zadnjih mjesec dana svi primjete da to nije onaj obim čistoće, odvoda otpada, pokošene trave…

S njihove strane, oni imaju svoju priču, a ja mislim da je to stvar organizacije unutar firme. Ima i ovaj drugi, politički segment. Neko im je valjda rekao da ih nikad niko neće biti smijenjen pa oni nemaju osjećaj za naše sugrađane”, kazao je Bećarević.

“Ja koliko znam, nikad veći novac nisu dobili od Kantona. Ja mislim da ima puno prostora unutar tih kompanija da se bolje organizuju. Ovdje se se prepliću i određene političke stvari”, kazao je.

Cijeli tekst na raport.ba

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK