Maja Gasal raskrinkala Komšića: Kako su Komšić i Bijedić od neprijatelja postali politička braća

06 May 2021
Vrijeme čitanja: 2 min

Povodom sastanka delegacije DF Željka Komšića, Mirsada Hadžikadića i Envera Bijedića o još jednom ujedinjavanju DF Komšića sa svim ostalim oglasila se Maja Gasal, bivša članica ove stranke. Kako je tekla promjena političke ljubavi između Željka Komšića i Envera Bijedića objasnila je u svom facebook statusu.

“Sastali se delegacija DF i SDPBiH sa jednom i jedinom tačkom dnevnog reda. S obje strane 10-ak nas pozvanih da činimo tu najvažniju, danas bi se reklo, historijsku delegaciju. Većina njih se već odavno znala i poznavala, ipak svi su nekad bili jedno. Vani novinari, kamere, unutra SDP fotograf da se svi lijepo i slikamo i pošaljemo historijsku sliku u javnost. Srećom u prostorijama SDPBiH lijepe i ugodne stolice, na kojima je koliko toliko podnosljivo slušati sve ono što će ostati tu u toj prostoriji, a medijima i javnosti će se i dalje plasirati neka priča na kojoj skoro pa niko ne radi i koje se većina zapravo užasava. Nešto duže od dva sata ako ne i tri trajao je sastanak. Naravno, rijetko ko bi povjerovao da se 5 minuta posvetilo platformi zajedničkog djelovanja a sve s ciljem opravdavanja onog što nam je u javnim istupima sveto, a to je jadna BiH. Pozdravili smo se i nasmiješili jedni drugima, te tako ničim izazvani krenuše lideri o pričama sta je bilo tamo neke 2000. kad su bili svi SDPBIH, pa krenu lider DF da osporava mogućnost bilo kakvog zajedničkog djelovanja i nastupa dok se SDPBIH ne riješi Bijedića.

Lider SDPBIH poziva lidera DF da sva saznanja o dotičnom preda tužilaštvu i pokrene sve što je potrebno u skladu sa zakonom te da se on Bijedića ne može riješiti samo zato što neko smatra da je on kriminalac, treba sve to dokazati. Nešto više od sat vremena se vodila šuplja, isprazna priča ravna pijaci, dok se prostor ispunjavao sujetama raznog oblika. Malo se dotaklo i kako dalje i šta je poenta sastanka, budući da je lider DF već prije tog sastanka sam izašao sa kandidaturom bez ikakvih konzultacija sa bilo kim, ponajmanje sa onima s kojima za javnost radi na zajedničkoj platformi.

Nakon ta teška skoro tri sata palamuđenja, jedini dogovor bio je da će se novinarima i javnosti prodati ista priča, da ne zvučimo da se nismo barem oko nečega dogovorili.
Sve ostalo je povijest.

Bijedić je bio nositelj SDPBIH liste, prošao u Zastupnički dom PSBiH i prešao u klub DF.

DF i SDPBIH nikad dalji jedni od drugih, dok DF danas nikad bliži Bijediću. Ukoliko današnji sastanak PzP, GS, SD, SPD i DF rezultira podrškom lideru DF na predstojećim izborima, onda će biti nekog utopljavanja jednih u druge. Ukoliko se pak PZP lider bude migoljio i pretendirao da on bude zajednički kandidat, saznat će iz novina da s njima nema nikakve suradnje i da je ubačeni element tamo nekoga, a najvjerojatnije onih protiv kojih se ovi u kampanji bore pa kasnije koaliraju s njima.

Sve u svemu, šta god danas nakon sastanka bilo prezentirano javnosti je najmanje istina, ali je dobra priča za one koji nemaju više mogućnost ni kongres stranke da odrade, jerbo ostali još neki, ne svi, u mandatima pa valja izgurati još 4 godine u predsjedništvu i eto pokoje mjesto za uhljepčiće, nema ih puno.

Vrijeme je za novu partiju bez lidera i istrošenih likova, a osobito bez neiživljenih dečkića.”

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK