Lice bestidnika

17 Jun 2018
FOTO: Avaz
Vrijeme čitanja: 1 min

Dženan Selimbegović je smatrao pametnom idejom otvoriti trotoar. Dženan Selimbegović je novinarke vrijeđao i nazivao „polovnjačama“. Ovaj teški desničar parazitira na budžetu kao savjetnik Bakira Izetbegovića. Kako savjetuje, najbolje svjedoči realno stanje. S obzirom da nema rezultata, mržnja raste.

Na udaru mržnje ovaj put je Srebreničanin Emir Suljagić. U svom napadu Selimbegović se upravo fokusirao na taj period, ne na Suljagićevo djelovanje danas. Tako savjetnik Bakira Izetbegovića omalovažavajuće Suljagića naziva prevodiocem iz UNPROFOR baze.

U tome nije prvi. U magazinu Stav, navijačkom biltenu SDA, Zagrepčanin Filip Mursel Begović je također objašnjavao Srebreničanu Emiru Suljagiću šta je Srebrenica i šta je u njoj bilo.

U oba slučaja je isti razlog. SDA misli da je Srebrenica i sjećanje na nju njihovo privatno vlasništvo. Stranačka dužnost je mrziti i napadati sve ostale, posebno one koji su bliži tome da govore o Srebrenici od SDA i trezorskih ratnika poput Izetbegovića, ili dezertera poput Zvizdića.

Suljagić je na udaru jer precizno ukazuje da SDA koristi Srebrenicu za političke poene, dok stvarne koristi Srebrenica nema. Zaista je čudno da Srebrenica nije puno bolje prošla samo od donacija. No, šta se dešava sa donacijama najbolje zna SDA, o čemu se više puta pisano u medijima. Vlasti u RS-u zaobilaze Srebrenicu, ali je zanimljivo da su za takav budžet glasali i poslanici SDA.

Selimbegović skoro da žali što i Suljagić nije stradao u genocidu. Valjda bi tada smio Suljagić da u javnosti govori, osim činjenice da mrtva usta ne govore, nego u njihovo ime govori SDA. A SDA to i želi, jer ih niko ne može demantirati, što živ Suljagić itekako može.

A da ovo nije sporadičan slučaj, govori i nedavni ispad mladeži SDA, koja je igricu na telefonu poredila sa genocidom. Po njima, srebreničke kosti i igrica o voljenom Bakiru Izetbegoviću mogu u istu rečenicu. Kad stvari ne idu glatko, vampirsko lice SDA se odmah pokazuje.

A situacija je jasna, slagali se ili ne slagali sa političkim viđenjem Emira Suljagića, o nekim temama je bestidno govoriti bez imalo poštovanja za tuđe tragično iskustvo gubitka cijele ili skoro cijele porodice. No, koliko stida može imati savjetnik Bakira Izetbegovića?

 

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK