Ovo je mladi kandidat koji se bori za radnike i socijalnu pravdu u Olovu

21 Sep 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Semir Merdan je mladi kandidat koji se na narednim izborima u Olovu javnosti predstavlja u znatno drugačijem svjetlu od uobičajnih parola.

O vlastitoj odluci da bude kandidat i nametne se u opštini gdje SDA sprovodi nepravdu već godinama, zbog čega su prvi ljudi te stranke u Olovu i presuđivani, Merdan je iskoristio da govori iz prizme dominantnih problema u društvu.

“Moj ideal je borba za državu socijalne pravde u kojoj će radnici imati pravo na dostojanstven rad, bez današnje bezočne eksploatacije koja ih degradira kao ljudska bića i svodi na gole sluge moćnika, tajkuna i svih onih koji su u privatizaciji prisvojili društveno bogatstvo uz pomoć nacionalnih partija na vlasti.

Moj ideal je borba za sve one koji žive ispod donje granice siromaštva u našoj nesretnoj zemlji, a njih je prema nekim pokazateljima više od šezdeset procenata.

Moj ideal je i borba za prava poljoprivrednika koje ubijaju uvozni lobiji, a državne strukture varaju obećanjima o poticajima. Te ideale želim ostvariti u političkoj borbi u okviru SDP-a. Zato sam i pristao da budem na listi za vijećnika Općine Olovo, koja kao i sve druge u našoj zemlji trpi vlastodržačku bahatost.”

Merdan je dodao kako je svjestan teškoća pred njim.

“Ta moja i borba mojih drugarica i drugova, znam, neće biti lahka, ali ja nikad neću posustati u njoj niti izdati moje ideale, jer bi to značilo moj ljudski poraz, ali i poraz našeg društva u cjelini. Dok postoje društveni ideali postoji i naša nada da ćemo kao građanke i građani uzeti svoju sudbinu u svoje ruke i iz sadašnje poniženosti pred gramzivim vlastodršcima i tajkunima preći u prostor slobode.

Pozivam vas na ovaj način u našu zajedničku borbu protiv tajkunskih, nepotističkih, aferama kao što je ona zvana Asim ili Respiratori obilježenih stranaka. To je naša dužnost, kako bi smo spasili našu budućnosti.”

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK