Na komad armature i malo pijeska potrošeno 15 hiljada KM

03 May 2023
Vrijeme čitanja: 1 min

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Sredonjebosanskog kantona, kojim suvereno vladaju SDA i HDZ, dodijelilo je sredstva u 2022. godini za pomoć udruženjima na području ovog kantona. Zbog podijeljenosti ovog kantona, vladajuća garnitura je također usvojila princip nacionalne raspodjele sredstava, gdje dvije vladajuće stranke novac usmjeravaju prema njima bliskim udruženjima.

U praksi, novac često ne bude implementiran u projekat, nego završi u nepoznatim rukama ili bude pravdan nekim drugim troškovima, različitim od stavki po kojim je novac dodijeljen. Takav slučaj se desio u Kiseljaku.

U opštini Kiseljak, Udruženje za sport i kulturu “Carioce”, blisko SDA, dobilo je 17 500 KM po dvije stavke: organiziranje turnira prijateljstva (2500 KM) i izgradnja odbojkaškog igrališta (15000 KM). Tačnije, igralište je postojalo od ranije, pa su planirana sredstva trebala poslužiti rekonstrukciji terena.

Fotografije igrališta pokazuju da je za 15 000 KM tek postavljena armatura kao ograda i postavljen sloj pijeska. granice odbojkaškog terena su ukrašene razrovljenom zemljom.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK