Kulturna razmjena: BHRT emituje treću sezonu emisije “Taj divni Peking”

19 Dec 2021
Vrijeme čitanja: 1 min

Javni RTV servis Bosne i Hercegovine 18. decembra počinje sa emitiranjem treće sezone sedmičnog programa “Taj divni Peking”.

Ovaj dokumentarni serijal “Taj divni Peking” Radio-televizije Peking predstavlja izraz sve bliskije kulturne razmjene, naročito u sferi medija, između Kine i BiH. Tokom protekle dvije godine, “Taj divnii Peking” je kroz više od 100 epizoda slikovito predstavio pekinški urbani stil, kulturu i ljude, te tehnološki razvoj koji je preobrazio lice kineskog glavnog grada.

Pored nekih od najzanimljivijih epizoda iz prethodnih serijala, u novoj sezoni gledatelji BHRT-a će moći gledati one o najrecentnijem razvoju Pekinga, poput one o aerodromu Dašin (Daxing), priču o izgradnji međunarodnog aerodroma, koja pokazuje kinesku sposobnost i snagu u tehnologiji, inovacijama i inteligentnoj proizvodnji.

Također, u februaru 2022. godine u Pekingu će se održati 24. Zimske olimpijske igre, i “Taj divni Peking” će nas počastiti serijalom o pripremama za ovu značajnu manifestaciju, koja će dodatno zbližiti dva glavna grada. Sarajevo i Peking dijele duboko kulturno naslijeđe i zagovaraju olimpijski duh, a „Taj divni Peking“ je odličan kanal za promociju Zimskih olimpijskih igara, ne samo u BiH nego i u okolnim zemljama Centralne i Istočne Evrope.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK