Genocid u Gazi: Izrael izvođač, SAD sponzor

30 Oct 2023
Vrijeme čitanja: 2 min

Ujedinjene nacije (UN), nastale poslije nacizma Hitlerove Njemačke, nestale su oktobru 2023. godine pod nacizmom Izraela, koji je u tom momentu predvodio Benjamin Netenjahu. Svakako, on je tek jedan u dugom nizu jednakih u Izraelu, s obzirom da je Izrael kontinuirano genocidna država pod sponzorstvom Sjedinjenih Američkih Država.

Genocid koji u Gazi sprovodi Izrael pred očima svijeta do kraja je razotkrio laž zvanu zapadne vrijednosti, jer se pokazalo da stvari stoje dijametralno suprotno. Iako je riječ o “pojedinačnom” slučaju, ako se tako može nazvati ovaj svjetski problem, pokazalo se da više osjećaja za patnje Palestinaca ima u Kolumbiji, Brazilu ili Venecueli, nego na Zapadu. Veću podršku ljudskim pravim pružila je Kina, iako tih vijesti također ima malo jer Zapad ne želi obavijestiti da Kina može uraditi nešto dobro, nego Francuska, Njemačka, zemlje Skandinavije i naravno glavni sponzor genocida Sjedinjene Američke Države.

Na Zapadu nisu samo države stale na stanu genocida, nego je tu i niz poslovično glasnih boraca za ljudska prava svih i unutar svih onih zemalja koje Zapad želi oslabiti. Čak i u jednoj slabašnoj Bosni i Hercegovini glas aktivista fundiranih zapadnim novcem je potpuno mrtav, dok liberali u beskraju svoje licemjernosti još optužuju dvije strane podjednako – suštinski, ne optužuju nikog. Adresiranje je itekako jednostavno, organizirana država Izrael ubija civile u nepostojećoj državi Palestina, tražeći marginalan pokret Hamas. Neskrivena je želja Izraela u posljednjih 70 godina da pobiju sve Palestince do zadnjeg. Drugim riječima, i da u 70 godina najgoreg terora nije se izrodio Hamas, nego djeca cvijeća u Palestini, opet bi bili u zatvoru i nad njima bi bilo sprovođeno tiho istrebljenje.

Vrijedi navesti da poslije genocida u Gazi nije moguće vjerovati ni u šta što dolazi sa Zapada. Jednostavna komparacija načina na koji se tretira pitanje Ukrajine i pitanje Palestine u medijima i više je nego dovoljno da se odbije bilo kakva informacija sa Zapada. Mediji fundirani novcem Zapada u potpunoj dehumanizaciji Palestinaca čak i ne navode da su ubijeni. Tačmnije, u istoj rečenici stoji da su ubijeni Izraelci, dok su Palestinci prosto samo “broj mrtvih”. U to vrijeme Izrael ubija novinare u Gazi.

Ukrajina, država u ratu koja svaki dan poziva svijet da zaustavi agresiju Rusije nije isto zatražila za Palestinu. Naprotiv, predsjednik Ukrajine Zelenski je podržao genocid koji sprovodi Izrael. Razumljivo, podrška se uvijek umota u osudu Hamasa, ali raspored riječi je potpuno nebitan jer na slučaju Palestine postoji samo jedna riječ – genocid. Ursula von der Leyen pokazala je svoje cionističko lice sa pozicije predsjednice EK. Liberal, trundžija o ljudskim pravima i premijer Kanade Justin Trudeau nije bio naročito liberalan i spreman objasniti ljudska prava u svojim neobičnim čarapama na pitanju Palestine. Odabrao je stranu genocida. Spisak takvih lidera je veoma dug.

Važno je razjasniti i sljedeću stvar, iako postoji apsolutno beznačajan broj Jevreja koji osuđuju ponašanje Izraela (upitno je koliko i njih to smatra genocidom), postoje i civili koji su uzeli puške i još prije napada Hamasa pucali na Palestince, oduzimajući im zemlju. Za tih nekoliko pojedinaca, a koji su mahom pohapšeni u Sjedinjenim Američkim Državama, može se čestitati na stavu, ali oni ne predstavljaju nikakvu drugu stranu medalje. Država Izrael i u miru potiče ubijanje Palestinaca, zatrpava bunare s vodom i kontroliše svaki aspekt života u zatvoru zvanom Gaza. Tu čeličnu istinu ne mogu promijeniti jeftini narativi o demokratiji, prednostima Zapada (poput IPhonea i Noći vještica), jer svako ko je protiv Izraela je otpušten čovjek na Zapadu.

Nema sumnje, čeka se zatišje i da vrijeme prođe, kada će armija licemjernih apostola zapadnih vrijednosti ponovo žigosati sve druge i prepoznavati nasilje, mikronasilje i pronalaziti žrtve u jeziku, a u isto vrijeme Palestinci će svoje žrtve morati iskopavati pod tonama betona, ako ih bude dovoljno živih da učine nešto takvo.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK