Komšić u antisarajevskom raspoloženju traži politički spas

20 Dec 2019
Vrijeme čitanja: 1 min

Predsjednik države Željko Komšić  nakon neuspjelog plasiranja priče o pobjedi u vidu slanja ANP-a, nastavka NATO puta BiH (general NATO-a je izjavio da se ne radi o ANP-u već o nekom vidu programa reformi), te skretanja pažnje na Muamera Zukorlića i njegov „sistem vrijednosti“ koji Zukorlić navodno preko Naroda i pravde pokušava uspostaviti u Kantonu Sarajevo, nudeći „Hrvata“ na mjesto premijera, iako se do unazad sedam dana kleo da ne želi da sudjeluje u etnokratskom konceptu društva, sinoć  ispucava i treći, probni balon.

Naime, vidno potresen i iznenađen reakcijom građana, ne samo Kantona Sarajevo već i šire na njegove postupke, te svjestan da priču oko „sistema vrijednosti Muamera Zukorlića“ i ANP-a niko nije progutao, predsjednik se sinoć prilikom gostovanja na dnevniku Federalne televizije mangupski postavlja te na pitanje novinara „Šta BiH dobija napuštanjem DF-a iz šestorke?“ odgovara „Pa evo razmislite, Kantonalna vlada je osigurač u pričama oko izbornog zakona.“ Jedini validan komentar bila bi uzrečica našeg ministra, čega se lik dosjetio!

Željko Komšić sa svojih par zastupnika u državnom a i u federalnom parlamentu će blokirati donošenje izbornog zakona „po mjeri“ Dragana Čovića, čak i ako to padne SDA-u na pamet?

Mislimo da je više i pticama na grani jasno da Demokratska fronta i Željko Komšić nemaju nikakvu snagu niti u državnom niti u federalnom parlamentu, čije je biračko tijelo izgubilo dvije trećine svojih birača za samo četiri godine, te da i ovaj probni balon spašavanja svog obraza i principa u koje se kleo neće proći kod građana naše zemlje.

Poseban osvrt zaslužuje njegovo buđenje antisarajevskog raspoloženja kod ostatka BiH i igranje na kartu lokalnih animoziteta, iako je dobio 65.000 glasova za mjesto predsjednika iz Kantona Sarajevo, najviše na konto izjava da više sa SDA neće, jer se „ne može sa banditima“, te da će on biti predsjednik „svih nas“.

Nakon ovog igrokaza postavlja se pitanje da li Komšić zaslužuje voditi i zgradu u kojoj još otplaćuje kredit za stan. Jeftina igra, mogla bi skupo koštati.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK