Bijedić nominuje, SDA aminuje: Zajednički kandidat SD, DF-a i SDA za gradonačelnika Tuzle

13 Aug 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

JEDNO TIJELO

“Mi smo imali ozbiljnog kandidata koji je bio spreman ući u utakmicu, ukoliko ne bi bilo još imena koja bi mogla pretendovati na slično biračko tijelo”, rekao je predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Zildžić.

Ipak, SDA će podržati Vahida Jusufovića, kojeg su već ranije kandidovali DF i SD Envera Bijedića. Ova kandidatura uslijedila je nakon pomirenje Željka Komšića i Envera Bijedića, iako su jedan drugog prozivali za kriminal i koaliciju sa SDA.

“Najvjerovatnije da će u narednom periodu većina našeg članstva ići ka tome da pruži podršku Jusufoviću, jer ga po njegovim stručnim referencama te ratnim zaslugama smatramo novim licem na čelu Tuzle koje će donijeti promjene u odnosu na dosadašnje stanje”, rekao je Zildžić.

IMAMOVIĆ BRANI CRVENU TUZLU

Istovremeno, obznanjena je i kandidatura Jasmina Imamovića, koji će voditi ključnu bitku da Tuzla ostane jedini nepokoreni crveni grad.

“Imamović je ponovo naš kandidat i on je jednoglasno izabran. Danas će biti održana sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će biti potvrđena njegova kandidatura”, kazao je Slađan Ilić ispred GO SDP.

Na njegovu kandidaturu reagovao je i Zildžić.

“On je uradio dosta dobrih stvari, ali je ta kreativnost pri kraju te treba doći do promjene”, smatra on.

NAŠA STRANKA NA POTEZU

Očito je da postoje dva stvarna protivnika u Tuzli, koalicija predvođena SDA i Jasmin Imamović ispred SDP-a. Međutim, svoju kandidaturu je najavila i Naša stranka sa kandidatkinjom Mirjana Marinković-Lepić. S obzirom na novi rasplet postoji opcija da će NS povući svoju kandidaturu u korist BH bloka.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK