Pojačanje za SDP BiH: Jasna Duraković potpisala partijsku pristupnicu

13 Jun 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Zastupnica u Skupštini KS Jasna Duraković obznanila je pristupanje Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine. Ovim pristupanjem SDP BiH ima četiri zastupnika u Skupštini KS.

O pristupanju SDP-u BiH Duraković je javnost obavijestila na svom fb profilu.

“Dragi moji prijatelji, želim vas obavijestiti da sam postala aktivna članica SDP-a. Iskreno i od srca hvala svim strankama četvorke koje su mi pružile veliku podršku u teškom periodu i nikad im to neću zaboraviti, ali prirodno je da budem dio SDP-a.

Ne samo što je moj otac osnivač te stranke nego i što sam odgajana u tim uvjerenjima – i socijalne senzibilnosti i demokratske orijentacije. Nažalost, pod bivšim rukovodstvom tu nisam mogla biti, ne samo iz privatnih razloga već presudno zbog činjenice da to nije bila ni socijalna ni demokratska opcija nego suprotno tome elitistička i uskointeresna.

Obećavam vam da ću dati sve od sebe za jačanje ove ideje, a posebno da sve te vrijednosti ne ostanu na nivou ideje nego da budu okosnica i smjer po kojem ćemo živjeti i na kojima će društvo počivati. Vjerujem da smo svi siti do guše društva u kojem ćeš posao dobiti samo ako si “nečiji”, u kojem se rigidnim metodama guši sloboda mišljenja, hrabrost, svijest i sve ono čime smo obdareni, a što nas čini čovjekom, društva u kojem narodni novac kruži isključivo među određenim interesnim grupacijama, u kojem caruju iskompleksirani poslušni poltroni, a ne hrabri, čestiti i sposobni itd.

Pogodno tlo za djelovanje na ovim principima evo sam našla takoreći kod kuće – u SDP-u. Ovom prilikom im se iskreno zahvaljujem na pozivu i toploj dobrodošlici te potpunoj otvorenosti za ovakvo djelovanje. Vjerujem da BiH može bolje, puno bolje. Očekujem podršku od svih dobronamjernih i poštenih ljudi, a botova je uvijek bilo. Idemo principijelno, hrabro, beskompromisno, pošteno, komšijski, ljudski… sve kako je ispravno po sudu vlastite savjesti. Čovjek se ne smije plašiti čovjeka.”

Igor Stojanović je kazao kako je jedna od najgorih odluka SDP BiH bila udaljavanje Nijaza Durakovića, te se zahvalio Duraković što je sada dio SDP-a.

“SDP BiH je u prošlosti prokockao šansu za promjenu stanja. Bilo je grešaka, loših kadrova i loših političkih odluka o koalicijama. Jedna od najgorih odluka je udaljavanje Nijaza Durakovića iz SDP-a. Znamo ko su krivci. Danas su kalkulanti koji su zbog ličnog interesa i ega žrtvovali ideju odstranjeni. Gradimo političku organizaciju koja vjeruje u zajedništvo i državu BiH sa ljudima koji znaju šta je zajedništvo i poštovanje. I neprijatelji i prijatelji znaju da bez ideje SDP-a teško može biti multietničke, nedjeljive, jednakopravne i jake Bosne i Hercegovine. Ima nas sve više”, izjavio je Stojanović.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK