Asocijacija mladih SDA sramoti sebe i ponižava žrtve rata

23 Apr 2018
sdajajce.ba
Vrijeme čitanja: 1 min

Asocijacija mladih SDA pokazala je da ne cijeni ono u što se najčešće kunu svi članovi SDA, bez obzira koliko ih je bilo van države BiH za vrijeme rata, a to su zasluge boraca u odbrani. Kako su od rata prošle 23 godine, teško da neko iz Asocijacije mladih SDA zna puno o ratu.

Upravo tu se i pokazuje napamet naučenih nekoliko rečenica centrale SDA, koje su sastavili u svom posljednjem saopštenju braneći Bakira Izetbegovića, Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu od – igrice.

Asoscijacija mladih je igricu u kojoj je glavni lik Bakir Izetbegović prozrela kao velikosrpski i velikohrvatski plan, sve uz pomoć domaćih izdajnika.

„Svjedočimo, po ko zna koji put, sinhronizovanom napadu i bezobraznom pokušaju diskreditacije predsjednika Bakira Izetbegovića, te predstavljanja njega kao faktora nestabilnosti u bosanskohercegovackoj političkoj areni. Taj napad koordinisano izvršavaju velikosrpski i velikohrvatski centri, uz snažnu podršku domaćih izdajnika. Svjesni smo da ti napadi, sve dok postoji bošnjački lider koji vodi realnu i umjerenu politiku, koji se istovremeno nije spreman odreći prava bošnjačkog naroda na državu, vjeru, ponos, jezik i ostala temeljna ljudska prava, nikada neće prestati. Izgleda da im stotine drskih reakcija i saopštenja nisu bili dovoljni, jer su evidentno njihove namjere prozrete od našeg naroda.“, stoji u saopštenju.

Dalje, oni u igrici vide specijalni rat.

„Upozoravamo građane Bosne i Hercegovine da se protiv naše države, ali i svih njenih patriota, aktivno vodi specijalni rat koji za cilj da u miru postignu ono što nisu uspjeli agresijom, genocidom, ubistvima, silovanjima i logorima.“

Očito je da Asocijacija mladih SDA ne preza ni od čega da brani svog predsjednika, pa im nije niti na um palo da su svojim saopštenjem samo ismijali žrtve rata.

Podsjećamo, u igrici glavni lik ide cestom i kupi novac, povremeno izbjegavajući policiju ili demonstrante. I to je sva igrica. Nije jasno kako Asocijacija mladih uz sve to dodaje napade na vjeru, ponos, jezik i temeljna ljudska prava.

No, vrhunac saopštenja stoji u poređenju igrice sa agresijom, genocidom, ubistvima, silovanjima i logorima. Trebalo bi pitati žrtve ovog rata da li je ova igrica i jednim dijelom jednaka užasu koji su preživjeli u ratu. Samo mladež koja obijesno živi i rat koristi kao stilsko sredstvo može sastaviti saopštenje u kojem će udrobiti i igricu i silovanja zajedno. Nije prvi put da organi SDA očitujući se o bilo kojoj temi navedu užase rata, mada za temu nisu vezani.

Tako mladež SDA podsjeća patriote šta je rat, navodeći da je država ugrožena zbog igrice koja tematizira Bakira Izetbegovića. Pri tome ne vide da njihovi šefovi šalju policiju na te iste patriote, koji protestuju mjesecima u državi. Možda bi mladež SDA trebala izaći pred njih i, kako kažu, upozoriti ih na igricu.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK