SDA virus: Fadil Novalić i stranački ešalon moraju odgovarati za širenje Korona virusa

20 Mar 2020
FOTO: Klix.ba
Vrijeme čitanja: 1 min

Društvene mreže gore od osude Fadila Novalića, koji je kao premijer Federacije BiH, koja je vlasnik fabrike “Igman” nakon preporuka da se otkažu okupljanja i krene u izolacije ipak dernečio po Konjicu i tako sudjelovao u žarištu za širenje virusa. Zbog pijančenja stranačke klijentele virus je stigao i u Sarajevo gdje su ga donijele zvanice sa proslave. S druge strane, ukoliko biste čitali režimske portale poput Slobodne Bosne, Oslobođenja ili Faktora nikada ne bi mogli zaključiti ni otkud ni kako se virus proširi iz Konjica do Sarajeva, a to je početak širenja.

Fadil Novalić ni dosad nije pokazivao naročitu inteligenciju, zbog čega je idealan vojnik svoje stranke, ali posljednji potez previše je i za takvu političku trogloditsku kreaturu kakva je premijer.

Stvari su jednostavne. Uprkos svim preporukama da se izolacijama smanji širenje virusa, Fadil Novalić i stranačka mašinerija koja upravlja Vladom FBiH, ministarstvima zdravlja i famoznom fabrikom, koja je bila domaćin, je dernečila, umjesto da je već tada pripremala bolji odgovor na krizu, kupovinu medicinske opreme i testova.

Na kraju, privilegovani premijer je testiran među onim rijetkim testiranim. Obični ljudi koji će biti zaraženi zbog premijerskog idiotizma će sačekati testove dok Sebija Izetbegović odluči da li će nekoga testirati. SDA je, ipak, puno otporniji virus. Mediji će ga štititi i pod cijenu ljudskih života, a sistem će gledati prvo zbrinuti ovakve poput premijera Novalića, čija glupost se ukazala svaki put dosad.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK