Bugojno: Bolnica ostala bez hirurga

31 Mar 2018
Vrijeme čitanja: 1 min
Dr. medicine, Kenan Rujanac, specijalista opšte hirurgije, sin čuvenog hirurga, dr. Eniza Rujanca, osnivača Ratne bolnice Bugojno i organizatora ratne hirurgije Gornjevrbaske regije napustio je Bolnicu Bugojno.Kako je kazao za Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije (SSDMIS), Dr. Kenan Rujanac: “Nezadovoljan nedostatkom minimalnih uslova za rad u Bolnici Bugojno u pogledu kadra i opreme, nakon bezuspješnih pokušaja da se stvore normalni uslovi za rad u ovoj ustanovi odlučio sam se na ovaj korak”.

Ovaj mladi hirurg će svoju praksu nastaviti u novoosnovanoj Specijalnoj bolnici “CENTAR ZA SRCE”, Odjeljenju kardiohirurgije u zgradi Opće bolnice Sarajevo.Tokom specijalizacije je svojim hirurškim sposobnostima ostavio zadivljujući utisak i kolege o njemu i njegovim hirurškim vještinama govore samo u superlativu.

Dok druge bolnice koje su osnovane kad i Bolnica Bugojno, a neke i kasnije (Tešanj, Nova Bila, Gračanica, Goražde) imaju sve potrebno za funkcionisanje u pogledu kadra, dovoljan broj specijalista svih specijalizacija, ostalog kadra i opreme, Bolnica Bugojno ostaje bez jedinog hirurga, a specijaliste ostalih specijalizacija ne može izgubiti, jer ih i nema.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK