ISIL: Perite ruke sapunom

15 Mar 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Nakon niza godina izvođenja terorističkih napada na glavne gradove širom Evrope, ISIL danas poručuje svojim pristalicama da ih se klone, a sve zbog korona virusa, stoji u njihovim izvještajima.

Kako izvještava New York Post, oficijelne ISIL-ove novine sadrže “šerijatsku direktivu” koja se ogleda u preporukama za svoje pristalice, i to da ne odlaze u “zaražene zemlje” kako bi izbjegli infekciju i sami.

Kako god, svaki već zaražen džihadista bi trebao ostati gdje je da zarazi nevjernike, navodi se. The Sunday Times of London je prvi izvjestio o ovom biltenu, navodi se u izvještaju. „Zdravi ne trebaju odlaziti u zaražene zemlje, a zaraženi ne trebaju izaći iz nje“ preporučuje se u ISIL-ovom biltenu, prema New York Post-u.

Bilten također upućuje džihadiste da je „kuga poslata od Boga kao kazna za svakoga kome On to želi“.

Srednjoistočna teroristička grupa također preporučuje džihadistima da bježe od osoba zaraženih korona virusom „kao što bi bježali od lava“, te da peru ruke sapunom kako bi izbjegli infekciju, Military Times izvještava.

Deset ljudi je umrlo od korona virusa u Iraku, gdje je zabilježeno 110 slučajeva, prema John Kopkins Univerzitetu, koji se bavi praćenjem situacije. U međuvremenu, Svjetska Zdravstvena Organizacija je proglasila Evropu novim epicentrom virusa.

Fox

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK