Pacijenti ne mogu u izolatorij na Bjelavama: Problem ko će upravljati

10 Aug 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Privremeni izolatorij u paviljonu Studentskog centra na Bjelavama po svemu sudeći još neće početi s radom, iako je, prema najavama, trebao početi još jutros.

Problem je što se u Kriznom štabu ne mogu dogovoriti pod čijom će ingerencijom biti ovaj privremeni izolatorij.

O tome je razgovarano na sastanku Kriznog štaba Kantona Sarajevo, koji je danas okončan bez uspjeha. Sastanak je održan upravo u izolatoriju na Bjelavama.

“Izolatorij je spreman u tehničkom smislu. Sve će zdravstvene ustanove participirati. Pitanje je samo pod čijom će ingerencijom biti. Moj je prijedlog bio da bude pod ingerencijom Opće bolnice, a njihov da bude pod ingerencijom JU Dom zdravlja”, kazao je Muhamed Ahmić, direktor JU Dom zdravlja KS, za Radiosarajevo.ba.

Dok se ne dogovore, pacijenti neće moći biti upućivani u ovaj izolatorij koji je i osposobljen upravo zato što je onaj na Podhrastovima popunjen. Istovremeno, broj oboljelih od novog soja koronavirusa u KS se povećava.

“Ovdje se radi o formalno-pravnim propisima, ko je taj ko će odrediti pod čijom će ingerencijom raditi, je li to Vlada, Ministarstvo zdravstva KS, a nemamo ministra zdravstva. Razočaran sam načinom kako se to radi”, dodao je Ahmić.

Kazao je da će se ponovo danas sastati Krizni štab.

radiosarajevo.ba

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK