Bandić smijenjena iz Nadzornog odbora, a potom imenovana za direktoricu u Pazariću

05 Dec 2019
Vrijeme čitanja: 1 min

Danas je Vlada FBiH imenovala novi Upravni odbor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću, a članovi su postali Anela Čović, Elvis Bekan, Mario Nenadić, Martin Grgić i Memo Haljevac. Najpoznatije ime jeste SBB-ov Haljevac, koji je nedavno opravdavao metode discipliniranja djece u Pazariću.

Na sjednici u novembru s pozicija članova Upravnog odbora Zavoda Pazarić smijenjeni su Janja Milinković (predsjednica), Anes Kaleta, Saida Kastrat, Džana Kilić i Enisa Hodžić.

Vlada FBiH je sa pozicije direktora smijenila nedavnog direktora Redžepa Salića.

Vlada je dala saglasnost Upravnom odboru za imenovanje Mevlide Bandić za v. d. direktoricu, koja je iz reda uposlenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću. Bandić je kadar DF-a i već je bila dio ekipe zbog koje je pokrenut slučaj Pazarić. Naime, Bandić je i dosad bila dio Nadzornog odbora u zavodu. Također, mediji navode kako je protiv nje pokrenut disciplinski postupak u Zavodu zbog povrede radne obaveze.

Dužnost privremenog predsjednika Nadzornog odbora Zavoda Pazarić vršit će Amer Kapo, a članovi su Erna Đelilović i Ankica Tvrtković.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK