Beskrajno bezobrazni Komšić prepustio mladima svoj posao, platu zadržao

02 Mar 2023
Lice shrvano radom
Vrijeme čitanja: 1 min

Željko Komšić briljira ovih dana. Mjesecima unazad, sve do pred sam Prvi mart, Dan nezavisnosti Bosna i Hercegovine, naizmjenično je molio/napadao strance da urade ono što on smatra ispravnim. Tako je apelirao prema UN-u, gdje, kako ime i nagovještava, sve stranci sjede, potom prema OHR-u i Schmidtu, da bi na kraju uputio i apelaciju prema Ustavnom Sudu Bosne i Hercegovine, gdje glavnu polugu stabilnosti tog suda čine stranci. Dakle, stranci su skoro jedine adrese od kojih je i tražio reakciju.

Potom je, na proslavi Dana nezavisnosti BiH u Vijećnici, napao strance koji su pozvani upravo kao gosti, a glavni domaćin je institucija Predsjedništva BiH. Tu, pred publikom i sa mikrofonom, Komšić se osjetio superiornim nad Amerikom, Evropom, Međunarodnom zajednicom i najoštrije im se nagovorio, gostima kojima je on domaćin.

Zaboravio je tako Komšić da je moljakao strance za apsolutno sve, čak i za helikoptere za gašenje požara. A to je ubjedljivo najbolje što je uradio, uprkos činjenici da EUFOR nije pozitivno odgovorio. No, Komšić očito zaboravlja da je većinu svog života proveo ubjeđujući sve da nema alternative Međunarodnoj zajednici, a koja u slučaju BIH podrazumijeva samo Zapad. Komšić tvrdio, svi su morali slijediti, inače bi ih dežurni novinari svrstali u izdajnike. Potom je Komšić, zbog gubitka vlasti SDA, počeo pasionirano napadati strance, pa su sada ponovo svi dužni napadati strance, jer, razumije se, ko nije uz Komšića, taj je izdajnik.

Komšić će tako, nakon svih apelacija strancima, nakon što je godinama zazivao da se Amerika vrati na Balkan, nakon pozivanja na intervenciju na proslavi povodom Dana nezavisnosti prozvati Zapad upravo zbog intervencionizma. Istina, idealtipski političar po Komšiću bi tada bio Milorad Dodik, čovjek koji je protiv stranog intervencionizma već godinama. U suštini, Zapad je dobar kada ispunjava želje svjetskog lidera Želja Komšića, a loš kada ne ispunjava. Komšić u očima sljedbenika i ne govori kao čovjek, on govori kao Bog, riječima pravde, istine, jecajem ugroženih, on je sablja pravde i njegovo ime, njegova fotelja, njegova plata nisu bitne. On je tu zbog principa, on je Princip.

No, nije se Komšić zaustavio u svom licemjerju, pa je tako lupio, uvjeren da izgovara najpametniju stvar na svijetu, da je on svoj posao posao uradio, tj, da je njegova generacija odbranila Bosnu i Hercegovinu, a da mladi treba da je izgrade i naprave boljom. Rekao je to Komšić dok po četvrti put grli fotelju i uzima minimalno 6 hiljada maraka mjesečno. Nije se pomjerio da sjedne neko mlađi, a očito smatra da njegov posao činjenja države boljom trebaju raditi mladi ljudi, kojima su ostavili beskrajno nefunkcionalnu jedva državu Bosnu i Hercegovinu, gdje jedino što radi kabinet Željka Komšića jeste cinkarenje Slobodnoj Bosni drugih članova Predsjedništva BiH.

 

 

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK