HDZ MANIRI U CIK-u Čolpa: Bivši savjetnik Željka Komšića ne dozvoljava kopiranje dokumenata i žalbu

05 Aug 2020
FOTO: Raport.ba
Vrijeme čitanja: 1 min

Nihad Čolpa, predsjednik GS-a koji posljednjih nekoliko dana vodi pravnu bitku jer je Muhamed Fazlagić u sudskom registru upisan kao predsjednik GS-a nakon navodno održanog Kongresa, uputio je danas saopćenje za javnost.

“Želim upoznati javnost da Centralna izborna komisija BiH kojom predsjedava Željko Bakalar, inače bivši savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića ni nakon četiri dopisa nisu nam dozvolili uvid u dokumente i Odluku kojom je ovjerena koalicija DF-GS, te na taj način spriječavaju podnošenje žalbe Apelacionom odjelu Suda BiH na Odluku o ovjeri koalicije DF-GS.

Iako moje ime piše u većini dokumenata na osnovu kojih je druga osoba upisana u sudski registar, sudija Aida Cikotić Selimović dozvolila  mi je kratki uvid u dokumentaciju, ali bez mogućnosti kopiranja dokumentacije. Prethodnih dana dva pravna tima podnijela su zahtjev za kopiranje dokumentacije, ali im to nije dozvoljeno.

Obrazloženje je da je kolektivni odmor zbog kojeg ne radi referent za kopiranje. Podsjetiću da je kolektivni godišnji odmor na Općinskom sudu bio i kada je doneseno Rješenje na osnovu kojeg je izvršen upis u sudski registar. Dakle, za vrijeme kolektivnog odmora sudija Aida Selimović Cikotić donijlela je Rješenje, neko je isprintao, kopirao i ovjerio dokumentaciju za nepunih pet dana, dok mogućnost samo kopiranja dokumentacije ne postoji za stranu koja želi uputiti žalbu ni za dvadeset dana.

Veza između Bakalara i Komšića je svima poznata, a veza Aide Cikotić Selimović i vrha DF je čaršijska javna tajna, i to najbolje govori o opredijeljenosti Komšića i njegovih sponzora iz dijela tajkunskih struktura SDA šta misle o depolitizaciji institucija i vladavini prava.

Ističem, za mene nije važno ko će biti predsjednik stranke kao što je GS, nego je ovo borba za vladavinu prava i demokratske standarde po kojima ćemo svi biti jednaki pred zakonom, bez obzira na lična poznanstva, politički ili društveni uticaj”, naveo je Čolpa.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK