Napad Emira Zlatara na uglednog akademika Slavu Kukića

09 May 2019
FOTO: N1
Vrijeme čitanja: 1 min

Generalni sekretar Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Emir Zlatar i bivši direktor sarajevskog preduzeća KJKP Tržnice-pijace napravio je incident na televiziji N1 verbalnim napadom na Slavu Kukića, nazvavši njegove stavove budalaštinom i upitao se da li je ugledni profesor i intelektualac normalan. Zlatar je govorio o novom Socijaldemokratskom pokretu čiji je član.

Naime, na pitanje voditeljice o kritici Slave Kukića prema ideji Socijaldemokratskog pokreta, koji je nazvao paravanom s ciljem zadavanja smrtnog udarca SDP-u, Zlatar je izjavio:

“To je budalaština. To je neozbiljno. Zaista ne razumijem šta je Kukić htio kazati. Kakvo je razvaljivanje ako se ovdje okupljaju ljudi. Meni nije jasno, koja je to logika. Imali ste jedan spin SDP-a, prestao sam ići na sjednice Glavnog odbora nakon što su mi zabranili da govorim – to je sada za mene komunistička stranka, i SDP je označio SDA kao krivu što je izgubila izbore 2014. SDP je sam kriv zato što se rascijepio 2012. godine. Ako Kukić misli da Bakir Izetbegović ili Zlatko Lagumdžija upravlja sa mnom – onda on nije normalan”, rekao je Zlatar.

Nepriličan govor Generalnog sekretara Vijeća intelektualaca još niko nije osudio, a koji je u javnost ponovo dospio nedavno zbog optužnice.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK