Nacionalni biznis: Ne kritikujte Fikreta Hodžića ili snosite optužbe za negiranje genocida

27 Apr 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Genijalni kreatori tenderskih nabavki odradili su odličnu stvar. U toku ramazana, preko Srebrenice, nabavili su respiratore iz Kine za preskup iznos.

Firma koja nabavlja respiratore je “Srebrena malina” iz Srebrenice, koja se bavi voćem. Direktor je Fikret Hodžić, poznat po tome da je prodavao majice sa brendom Srebrenice i Srebreničkim cvijetom na HIFA pumpama. Hodžić, voditelj na pro-SDA Hayatu u biznisu sa pro-SDA firmom trguje svetom temom jedne nacije.

Da li postoji iko ko smatra da se razumno može kritikovati Fikret Hodžić, a da se to ne skrene na temu genocida? Nemoguće je i upravo zbog toga je malinar Hodžić idealno lice za ovaj biznis. Svakako ko kritikuje ovu nabavku respiratora je ujedno i negator genocida, samo je pitanje načina na koji će biti optužen.

Najbolji način je kritičaru reći da ne želi da niko iz Srebrenice zaradi koju marku, iako bi trebao željeti, a potom  ga optužiti za nacionalnu izdaju. Zarada će biti odlična, jer svaki respirator košta 100 000 KM, iako zapravo ni puno bolji ne koštaju toliko.

Hodžić samo iskreno radi ono što se već godinama radi kada je u pitanju Srebrenica, još od nestajanja miliona maraka pomoći tom gradu. Sve u ime Srebrenice, sve u džepove onih koji vladaju medijima i mogu predstaviti svaku akciju kao pomoć Srebrenici, iako to nije.

Korištenje firmi sa središtem u Srebrenici mogla bi postati idealna kombinacija za unosne profite, a da kritike ostane minorna, jer niko se neće usuditi kritikovati sveti topos jedne nacije, uvijek sa istim izgovorom ulaganja u Srebrenicu.

 

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK