DF-ov plan uspio samo u Novom Gradu: Pomogli SDA da pobijedi Četvorku

18 Nov 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Nakon Lokalnih izbora 2020. godine sumiraju se rezultati. Ubjedljivo najviše pažnje privlači debakl SDA u Sarajevu, da se debakl DF-a i SBB-a ne spominje. Međutim, on je očigledan sa 5 vijećnika DF-a u cijelom Sarajevu prema dosadašnjim rezultatima. Sada je potpuno jasno da su kandidature DF-a u Sarajevu za jedini cilj imale rušenje Četvorke i pomoć SDA.

Međutim, u Centru se Muhamed Fazlagić Fazla obrukao sa manje od 1000 glasova i nije uspio biti razlika koja bi naštetile Srđanu Mandiću. Katastrofalno loše je prošla i lista DF-GS za vijeće. U Novom Sarajevu DF je prošao još gore, ali niti izbliza nisu odmogli u nadmoćnoj pobjedi Hasana Tanovića, nekadašnjem kadru DF-a kojem su okrenuli leđa. U Novom Sarajevu gdje živi Komšić DF je doživio debakl i tek je osma stranka po broju glasova.

No, pakleni plan Željka Komšića po svemu sudeći uspio je u Novom Gradu. Tu je u vrlo tijesnoj utrci izgubio Adnan Delić ispred Četvorke, da bi pobijedio Semir Efendić ispred SDA. U Novom Gradu DF je dobio oko hiljadu glasova, koje bi nominalno pripale Deliću. Udio u “otimačini” glasova snosi i SBB, ali je upitno koliko je glasačko tijelo SBB-a raspoloženo dati glas Deliću, pa moralna odgovornost prije svega spada na davno okaljani obraz Željka Komšića i njegovu namjeru da sabotira Četvorku.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK