Bursać: Zvao me savjetnik Željka Komšića, ali me neće zaplašiti

16 Dec 2019
Vrijeme čitanja: 1 min

Dragan Bursać je na svom fb profilu podijelio neugodnu situaciju pritiska  Komšićevog savjetnika za medije nihada Hebibovića, koje prenosimo u potpunosti i bez intervencija.

“Premišljao sam se, ali ovo moram podijeliti sa vama. Kako se kaže, u interesu je javnosti.

U zadnja tri dana trpim neviđen pritisak od strane kojekakvih pulena novonastale Crne koalicije u Bosni i Hercegovini. A sve zbog toga jer imam svoj stav, a on je glasan i jasan-riječ je o političkim štetočinama, koje razgrađuju BiH.

A sve je kulminiralo jutros, kada me nazvao izvijesni Nihad Hebibović, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH gospodina Željka Komšića i počeo mi “prijateljski” objašnjavati zašto moja nova kolumna “Četnik Bursać i partizan Komšić” nije u redu i šta tu “nije fer”.

U kom svojstvu me zove ta osoba, koji je cilj poziva, otkud joj moj broj, sa koje pozicije moći to radi???

U dvije decenije koliko radim ovaj posao, a pisao sam o Dodiku, Vučiću, Kolindi, Izetbegoviću, Čoviću… NIKO NIKADA ME NIJE ZVAO I SUGERISAO KAKO DA PIŠEM!

Ja nemam drugog načina nego da izađem u javnost i da se obratim javnosti, jer mi je to jedina zaštita.

Tražiti od mene, koji sam ovoj zemlji prije dvije godine donio evropskog Pulicera u kategoriji Mišljenje, da korigujem svoje mišljenje, jer se ne uklapa sa jaransko-hababskim dogovorima, na toliko nivoa je jadno i bijedno da čovjek ostaje bez teksta.

Na koncu, pozivam i Udruženje BiH novinara da reaguje i to ne samo u mom slučaju.

A što se tiče mene, nisu me zaplašile horde četnika, koji su i moju porodicu zbog mog pisanja primoravale da napusti Banjaluku, pa neće ni par savjetnika, koji su izgleda navikli da je dobar novinar jedino mutavi klimoglavac.

Ma hajte molim vas, nekadašnji drugovi i sadašnji uhljeb paraziti. Neće moći ove niti bilo koje druge noći!

Sloboda u novinarstvu nema cijenu!”, naveo je Bursać.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK