Turbulencije u SDA: Ne mogu zaposliti na obećane pozicije u Kantonu Sarajevo

14 Oct 2019
Vrijeme čitanja: 1 min

Stranka demokratske akcije suočava se sa ogromnim problemom nezadovoljstva članova kojima su obećali poslove u državnim institucijama nakon činjenice da nisu postali dio većine u Kantonu Sarajevo.

SDA je u izbore ušla uvjerena da će uspjeti postati dio većine, ili je osigurati naknadnom „kupovinom“ zastupnika. S obzirom da im plan nije uspio, uskoro se počela javljati nervoza dugog spiska glasača SDA koji su obezbijedili glasove porodica i nadali se zaposlenju u državnim institucijama.

Bolje upućeni pojedinci u SDA i česte najave svoje stranke da će srušiti Vladu KS vide kao odugovlačenje pred vlastitim članovima i glasačima, jer nemaju mogućnost da ih smjeste u opštinske urede, gdje SDA drži primat, ali načelnici imaju svoje spiskove.

Posebnu turbulenciju predstavlja činjenica da Semir Efendić nije postao dio Predsjedništva SDA, što se tumači kao kazna i gubitak njegove moći, ukaljane aferama i izgubljenom borbom sa Dinom Konakovićem.

Opštepoznato je da glasači SDA stanuju u državnim institucijama, a bez mogućnosti da smjeste ogroman broj ljudi u kantonalne institucije, njihov glavni oslonac se gubi, pa ne čudi nervoza sarajevskih čelnika.

 

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK