(VIDEO) Sramotno glasanje Seada Milavice prošlo neopaženo

02 Jun 2020
FOTO: Arhiv
Vrijeme čitanja: 1 min

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić uputio je inicijativu da se kažnjenim građanima zbog nenošenja maske vrati novac, zbog, kako navodi, činjenice da maski nije ni bilo kupiti, te da bi u uslovima naredbe o nošenju maske država trebala obezbijediti maske.

“U svjetlu za radnike nepovoljnog korona-zakona i u kontekstu ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica vanrednog stanja prirodne nesreće u toku kojeg je hiljadu radnica i radnika ostalo bez posla ili stavljeno na minimalac, tražio sam da se građanima vrati novac od kazni zbog nenošenja ili nepravilnog nošenja maski”, obrazložio je Nikšić.

On je podsjetio da Fadil Novalić nije kažnjen, iako je uslikan kako bez maske šeta ulicom. Također, naveo je da su maske preporučene zaraženim, a ne svima, te da u tom trenutku osim nedostatka maski je falilo i testova kojim bi se utvrdilo ko je zaražen. Nikšić je rekao da je 500 KM iznos koji bi pomogao građanima koji su ostali bez posla, a kažnjeni su i zbog nepravilnog nošenja maske.

Prilikom grupnog glasanja inicijativa nije prošla sa 17 glasova za. Međutim, pri pojedinačnom glasanju inicijativa je prošla u jednom trenutku jer je zastupnik DF-a Sead Milavica glasao za, da bi nakon što je vidio da je inicijativa prošla potrebni prag promijenio svoju odluku i ostao suzdržan. Pokušaj Milavice da se prikaže kao zastupnik koji brine za narod je neslavno propao. Zanimljivo, ovo glasanje i Milavicinu promjenu medijski skoro niko nije ispratio, osim Damira Nikšića koji je donio i video o tome.

Također, zastupnica DF-a Bibija Kerla je za samu sebe rekla da je odsutna prilikom glasanja.

Dio sa glasanjem pogledajte ispod.

Video: Damir Nikšić

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK