Pismo borca Fadila Duranovića kandidatu za načelnika Srebrenika Ibrahimu Zukiću

30 Oct 2020
Vrijeme čitanja: 3 min

Demobilisani borac iz Srebrenika Fadil Duranović poslao nam je upit o objavljivanju njegovog pisma.

DOKTORE IBRAHIME ZUKIĆU, LIČNO VAS NE UVAŽAVAM, LIČNO MISLIM DA STE KRIMINALAC I LIČNO VAS SE NE PLAŠIM!!!

Dr. Ibrahime Zukiću, ipak ću vas persirat jer sam tako odgojen mada ste vi jedno ljudsko NIŠTA, ako Vas u ljude mogu uopšte svrstat. Vi ste luda neman željna vlasti radi vlastitih interesa, a ne zbog građana. Ja, za vas običan građanin, Vam poručujem da vas se ne plašim, i u lice vem reći ovo što pišem!

A zašto vas se dr. Ibrahime Zukiću ne plašim?! Jer sam tako odgojen da se ne plašim reći istinu kriminalcima u lice! Jer sam pošten građanin i nemam oraha u džepu! Ne plašim Vas se jer ja nisam donirani ultrazvučni aparat za JZU DZ Srebrenik ukrao i postavio u svoju privatnu ordinaciju, a onda pacijente tamo slao! Ne plašim Vas se jer sam ja kroz PL, Dobrovoljačku čet, 5 OBB i 211 OBR branio RBiH u oslobodilačkom ratu ’92 – ’95 širom njene teritorije ne plašeći se 4. vojne sile u Evropi, ne žaleći svoj život, dok ste vi doktore u tom periodu, iako ste imali puno više godina od mojih 22 godine, kopali podrum ispod podruma od straha, vjerovatno često sa punim gaćama nečega, jer onu stvar niste imali, čekajući svoje vrijeme!

Da, dočekali ste ga, to svoje vrijeme, uz pomoć kriminalne i fašističke stranke SDA, koja je poslije smrti rahmetli Alije Izetbegovića otišla u sunovrat! Vi i vama slični ste počeli pišati po oslobodiocima države RBiH, pljačkajući našu domovinu, stvarajući enormno bogatstvo koje bi svakom normalnom, poštenom uspješnom čovjeku za to trebalo da živi i radi hiljadu godina, dakle nekoliko generacija!

To su naše pare doktore, pare prije svega građana Srebrenika i zbog toga Vas se ne plašim i Vam obećavam da ćete odgovarati  i da ćete morati dokazivati „svoje“ bogatstvo! Kao i pred svake izbore i pred ove lokalne, znam da ćete učiniti sve da pobijedite, naravno sve ono nemoralno i vjerovatno nelegalno kako vama i vašoj SDA stranci i priliči! To će vam poći za rukom jedino krađom, a to vama barem u SDA dobro ide.

STRAH vas je, a u strahu su velike oči, ali i kratke noge! Svuda, pa i na nelegalnim mjestima ste polijepili svoje postere. Ne, ne bi to uradili da ste sigurni u svoju pobjedu. Nije vam bilo dovoljno. Da li ste naštimali da vaš glavni protukandidat ima navodno korona virus?

Niste stali na tome već idete dalje, a to je da kompletan tim svog protukandidata sklonite iz predizborne kampanje! To je STRAH! To pokazuje vašu SLABOST, a slabost pokazuje NEMOĆ, a nemoć pokazuje da morate odgovarati za učinjeno! Činjenica je i to narod vidi, dok zbog vrlo upitne korone protivkandidata, SDA skupovi protiču bez ikakvih zaštita i distanci! Meni se to čini da na vas ni korona neće, eto na što ste spali! Ali da se vratimo na mene i vas!

Vi ste doktor, ali velika ništarija i ološ, ja nisam visokoobrazovan, ali sam visokoetičan, a to se ne uči u školama, ali prije svega čovjek sa moralom i bez dlake na jeziku, kao i bez straha i zato vas se ne plašim! Ne plašim Vas se, iako ste prije par godine vi lično pokušali da mi instalirate da sam ja vođa terorističke grupe u BiH! Išao sam ja i na ispitivanja i inspektori FUP-a su se smijali, jer su skontali koja ste vi ništarija i na šta ste sve spremni!

Ne plašim Vas se jer ste mi 2014. i 2015. prijetili smrću i rušenjem vikendice i to ste i učinili i ja sam opstao, niste me uništili ni uplašili i pobijedio sam vas! Ne plašim vas se jer sam se od prvog do zadnjeg dana neprekidno borio za državu koju vi sa svojom svitom iz SDA, ali i poltronima pustošite! Ne plašim vas se jer i danas imam pošten život i pošten posao i znam da ćete ga pokušati uništiti da bi me disciplinovali, ali imat ćete mene protiv sebe, pa probajte! Za svoju egzistenciju ću se boriti do smrti!

Ali i vama je dogorilo Dr. Ibrahime Zukiću, jer vi gubite tlo pod nogama, a to pokazujete svojim STRAHOM! I ako pobijedite za gradonačelnika, a možete jedino pljačkom, ja se vas i dalje neću plašiti! Naprotiv, bit ću vam trn u oku pozivajući građane da vas svakodnevno rušimo, a narodu je prešlo preko grla i samo još vaša izborna pljačka i krađa im treba da dignu svoj ponosni glas i ruke i da vas smrvimo, jer ste na sinove i kćeri otjerali iz domovina, a svoje uhljebili! Ipak taj scenerij se neće dogoditi, prošla su i ta vremena kada ste sa dvadeset KM kupovali glasove, kada ste dijelili bezvrijedne pakete, kada ste vi imali uticaj u CIK-u i u GIK-u, pa ste radili na izborima šta ste htjeli, sada nećete krasti barem ne onom izbornom mjestu na kom ja budem, pa makar se izbori i prekinuli i sve ću to raditi za dobrobit svih građana.

Pozivam i sve građane da vam se suprostave i spriječe izbornu krađu! Ja čak mislim da ćete vi ostati visiti na jednoj od bandera na koje ste se zašarafali, jer nećete uspjeti pokrasti izbore, jer su se građani osvijestili, jer ćete izgubiti tlo pod nogama i apsolutnu vlast, jer ćete odgovarati za svoj kriminal i bićete ono što i jeste – veliko NIŠTA!

SMRT FAŠIZMU!!!

Walter …

 

Stavovi pripadaju autoru pisma i ne održavaju nužno i stav portala.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK