DF postao servis za zapošljavanje SDA kadrova

28 Feb 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Član Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Admir Andelija, na prijedlog Demokratske fronte (DF), izabran je za vršitelja dužnosti direktora Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Na mjesto vršitelja dužnosti generalnog direktora izabran je član Glavnog odbora SDA iz Tuzlanskog kantona i izvršni direktor za distribuciju u Elektroprivredi BiH Admir Andelija, a na prijedlog Demokratske fronte.

Od 2015. godine na poziciji generalnog direktora Elektroprivrede BiH nalazio se Bajazit Jašarević, također kadar SDA. DF je i tada bila dio koalicije sa SDA, odnosno vlasti sa HDZ-om.

Nakon nedavnog zajedničkog zapošljavanja u BH Telekomu ista praksa se nastavlja u EP.

Izbor Andelije predložio je u stranačkim pregovorima predsjednik DF-a Željko Komšić. Ovo je posebno zanimljivo s obzirom na to da je upravo Komšićeva stranka 2018. godine prijetila krivičnim prijavama zbog toga što je sada već bivši direktor Bajazit Jašarević u isto vrijeme dok je obnašao dužnost generalnog direktora Elektroprivrede BiH bio i član Povjerenstva Gradskog odbora SDA Tuzla (nespojivost funkcija).

Tada se DF oglasio saopštenjem u kojem su utvrdili da “…konstantno pozicioniranje rukovodstva SDA i pojedinaca iznad zakona i iznad same države, koju očigledno smatraju vlastitim amanetom utire put postepenom gašenju njenih institucija i, na koncu, nje same.”

Pozdrav domovini.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK