Zlatko Miletić o napuštanju DF-a: Koalicijom sa SDA i SBB-om smo ubili NATO put BiH

02 May 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Delegat u Domu naroda Zlatko Miletić u svom nastupu na Face TV govorio je o razlozima napuštanja Demokratske fronte, kao i NATO putu države Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Zlatko Miletić je ostavku na mjesto generalnog sekretara DF-a dao još u februaru i odbijena je, ali je u nedavnom javnom pismu potvrdio da od prvog maja definitivno više nije na toj funkciji. Nakon toga je medijima pojasnio da napušta i samu stranku zbog poltronskog odnosa pojedinaca unutar DF-a prema trenutnoj vlasti vođenoj od strane SDA.

U gostovanju kod Senada Hadžifejzovića Miletić je precizirao da najveći problem leži u potpredsjednicima DF-a, koji čak zabranjuju i nastupe u medijima, ali i istakao izuzetno bitnu stvar po cijelu Bosnu i Hercegovinu o njenom putu prema NATO-u, što prevazilazi stranačke turbulencije.

Naime, Miletić je naglasio da se razišao sa Željkom Komšićem upravo na pitanju politike stranke, jer im se stavovi razlikuju.

„Rekao sam gospodinu Komšiću da nisam za koaliciju sa SDA i SBB-om. Na taj način smo ubili priču oko ulaska Bosne i Hercegovine u NATO. I ubili smo je!“, naveo je u odgovoru.

Nakon voditeljevog podsjećanja da je Komšić većinu svojih argumenata gradio upravo na tome da je želio natjerati koalicione partnere na ulazak u NATO, Miletić je takve navode demantirao.

„Komšić to nije morao uraditi. Imali smo drugi mehanizam kako bi natjerali gospodina Izetbegovića. To je priča vezana za Izborni zakon. Imali smo jedan osigurač oko Izbornog zakona koji je poznat meni i njemu, da se ne desi da oni sami pregovaraju sa HDZ-om. To nema nikakve veze sa Vladom Kantona Sarajevo. Mislim da je to pogrešan potez“, rekao je Miletić.

Od Miletićevog napuštanja stranke nije bilo reakcija i DF-a, ali na ovakve navode bi se moralo odgovoriti. Ostaje pitanje zbog čega je srušena Vlada Kantona Sarajevo i da li su najave o ulasku u NATO bile ishitrene.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK