Zlatan Begić: Sa SDA ćemo i ispod stola

16 Jul 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Zanimljiva i pomalo šokantna situacija se desila u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. U raspravi između Saše Magazinovića i Zlatana Begića Magazinović je podsjetio Begića da su u koaliciji sa SDA, na šta je burno reagovao zastupnik DF-a negirajući vezu DF-a i SDA.

“Informacije radi mi smo predložili dio amandmana koji se odnose na Ministarstvo odbrane. Ja koliko vidim opozicija je danas bila sa SDA”, poručio je Begić.

Magazinović je Begiću poručio da opozicija nije sa SDA.

“Jedini ljudi koji su ostali sa SDA je DF, e sad da li kao partner ili kao privjesak to nek svako procjeni. Istina je da ste vi napali opoziciju što neće da glasa za budžet vlasti. Mi bi ih podržali, ali nema para za NATO, a ovima iz SNSD-a je drago, dakle nema puta i mi to nećemo da podržimo”, poručio je Magazinović.

Begić je odgovorio da DF nije sa SDA ni na bilo kojoj matrici, ali se i izjasnio ko im je neprijatelj.

– Ali smo protiv SDP-a, ovakvog SDP-a. Što se tiče sredstava na NATO, šta mislite što je rezerva ovolika, eto da razočaram i kolege iz SNSD-a – naglasio je Begić.

Magazinović je ponovo replicirao.

“Begić kaže da nije sa SDA, slažem se, jer da ste sa SDA sjedili bi sa njima za stolom, a vi do toga niste dobacili. Vi ste uz SDA”, naglasio je Magazinović.

Zastupnik Begić je odgovorio da će sa njima i ispod stola.

– Mi možemo i kraj stola i pored stola i ispod stola. Ali s vama nećemo za sto. Vrlo prosto – naglasio je Begić.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK