Željko Komšić zapošljavao HDZ kadar

23 May 2018
FOTO: javno.ba

Željko Komšić, izuzetno prisutan u javnosti kao protukandidat Draganu Čoviću za mjesto u Predsjedništvu iz reda hrvatskog naroda krije da je upošljavao mladi hrvatski kadar u diplomatske krugove.

Željko Komšić, kao Predsjedavajući Predsjedništva BiH zaposlio je Željanu Zovko na ambasadorsku poziciju. Zovko je trenutna parlamentarka Hrvatske u Evropskom parlamentu. U političkim vodama se pojavila za vrijeme Krešimira Zubaka, koji se kao kandidat HDZ-a našao u Predsjedništvu. Zovko se dopala i Anti Jelaviću (HDZ) za naredni mandat, ali i Željki Komšiću koji je imenuje ambasadoricom u Španiji. Nerezidentno je bila i ambasadorica za Maroko.

Nedavno je Željko Komšić u emisiji „Pošteno“ govorio da je pozicija u Predsjedništvu bitna i zbog imenovanja ambasadora. A kako je imenovao Komšić najbolje govori da je Zovko, vječito odana i bliska HDZ-u BiH, po isteku ambasadorskog mandata postala međunarodna tajnica HDZ-a BiH. Šlag na tortu dodaje činjenica da je Zovko uspjela narušiti ugled BiH tako što je sa pozicije ambasadorice BiH u Italiji, gdje je trebala voditi računa o interesima BiH, prešla u Evropski parlament kao parlamentarka Hrvatske da vodi računa o interesima države Hrvatske.

Komšić je imenovao i Darka Zeleniku, čovjeka od povjerenja Dragana Čovića. Za dobar rad pod palicom Komšića, Dragan Čović je Zeleniku nagradio još jednim veleposlaničkim mandatom.

Saradnja sa Čovićem je konstantna

I nakon mandata u Predsjedništvu Željko Komšić je od velike koristi Draganu Čoviću. Skoro da su zaboravljene vijesti o širokobriješkom sastanku Komšić-Čović iz 2014. godine, nakon kojeg je Damir Marjanović isključen iz trke za Predsjedništvo BiH. Pobijedio je Dragan Čović, a Emir Suljagić i nije imao šanse pored Bakira Izetbegovića.

Nakon toga u koaliciji su se pronašli SDA, DF i HDZ na federalnom nivou. Posljedice te koalicije plaćamo danas državnim udarom u režiji Dragana Čovića. Međutim, upravo su DF i SDA dali sve poluge moći u ruke Dragana Čovića.

Tal sa Dodikom

Iako DF nema skoro nikakav učinak u RS-u, a nije značajna ni kao državna stranka, ipak su uspjeli trgovati sa SNSD-om. Nakon velikog rasipanja stranke i prestanka slijeđenja velikog broja članova politike Željka Komšića, otkrile su se i mnoge druge afere. Prisjećamo se, samo u Starom gradu je 336 članova napustilo DF. Upravo u Sarajevu je DF sarađivao sa SNSD-om 2014. godine, uključujući članove Dodikove stranke u svoju stranku i trgujući posmatračkim mjestima na izborima, otkrivaju bivši članovi.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK