Željko Komšić nije osudio aferu Asim: To je uobičajena praksa

01 Mar 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Željko Komšić je šutljiv kada je u pitanju kritika prema SDA. Tako je Komšić, iako Zlatni ljiljan, prešutio sramotne napade na Igora Stojanovića, samo zato jer ga je napao savjetnik Bakira Izetbegovića Elvis Kondžić.

Novinari su uspjeli pitati Komšića o snimku koji je objavio Semir Efendić a na kojem se čuje “završavanje” delegata pred konvenciju SDA u Sarajevu. Odgovor je u najmanju ruku bio čudan, bez osude i sa pokušajem normalizacije i relativizacije slučaja.

“Ono što sam vidio, čuo i pročitao za ljude u politici nije ništa novo. Čuo sam ja daleko gorih stvari od ovoga pogotovo, naprimjer u DF-u i šta se sve radilo, ali ne bih sad o tim detaljima i optuživao ljude, a nemam konkretne dokaze. Mada znam šta se dešavalo, kako su se pare nudile zastupnicima”, rekao je Komšić.

Komšić je u potpunosti zaobišao problem političkog utjecaja, spominjanje zapošljenja, nepotizam i korupciju, pa sve do spominjanja porodice Stojnić, upravo članova DF-a.

“Nažalost, to je uobičajena praksa u našem političkom životu, nije to ništa što ljudi koji se bave politikom nisu već vidjeli ili čuli ili doživjeli”, zaključio je Komšić.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK