Zašto Željko Komšić šuti o nasilju nad Palestincima?

12 May 2021
Vrijeme čitanja: 1 min

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić poznat je po oštrim saopštenjima o brojnim temama. Zadnji komentar je uputio prateći sa kim opskurni Muharem Bazdulj provodi vrijeme u kafani. Iako je osuda Handkea društveno dobrodošla, član Predsjedništva bi morao pronaći bitniju temu od Bazduljevog kafanskog orgijanja. Ipak, ukoliko se svemu doda činjenica da je Bazdulj pripadao omiljenoj Komšićevoj propagandnoj novini Oslobođenju, priča dobija karakter sapiranja vlastitih grijeha iz ne tako daleke predizborne 2018. godine.

S druge strane, ono o čemu imaju stav brojni državnici širom svijeta jeste pitanje cionističke agresije nad Palestinom, koja se ponovo razbuktala u posljednjih nekoliko dana, počev sa napadima na vjernike u džamiji Al-Aqsa. No, šutnja i muk dolaze iz kabineta Željka Komšića, dok je njegov kolega Šefik Džaferović reagovao. Zadnji put je Komšić s ove pozicije reagovao na palestinsko pitanje prije deset godina dok je bio član SDP BiH.

Ukoliko Komšić ne pokazuje principijelni stav na tako jasnom pitanju, šta tek očekivati na unutrašnjem planu, gdje osim oštrih saopštenja, građani nemaju koristi od njega.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK