Zašto Demokratska fronta šuti o Sebiji Izetbegović

16 Nov 2019
Vrijeme čitanja: 1 min

Nakon skandalozne izjave  Generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović da niko neće liječiti bolesnu djevojčicu i potpunog kršenja osnovne liječnike etike, ali i još poraznije reakcije doktora koji su takav stav podržali reagovale su brojne stranke, poznate ličnosti i udruženja osuđujući ovaj postupak protiv života nevine djevojčice. Ipak, reakcije iz Demokratske fronte je izostala.

Očito je kako koalicija Demokratske fronte i Stranke demokratske akcije za DF predstavlja bitniju činjenicu od života pacijenata, iako je porazan standard na KCUS-u debelo dokumentovan i više puta raskinkan u javnosti.

KCUS po osnivanju pripada Federaciji BiH i kantonima, uključujući Kanton Sarajevo. Šutnja DF-a utoliko je licemjernija jer u KS upravo imaju ministricu zdravstva, dok na federalnom nivou koalicijski nastupaju sa SDA. Doda li se tome da je osnovni argument ulask DF-a u vlast bio da se stvari mogu mijenjati samo iznutra, pitanje je zašto se ne poslušaju sebe i promijene Sebiju Izetbegović. Zasad, ni reakcija.

 

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK