Tajni snimak – Kad Cvrle i Glumac zapošljavaju: Šta će reći Komšić, Radončić, Kerla i Prašović-Gadžo?

29 Feb 2020
Vrijeme čitanja: 1 min

Sinoć je Semir Efendić objavio skandalozan audio snimak u kojem Asim Sarajlić, šef kadrovske komisije SDA, Sabahudin Delalić, zastupnik SDA u Skupštini KS, i Muhamed Šehović, vijećnik SDA u Općinskom Vijeću Novi Grad Sarajevo, lobiraju kod jednog delegata nedavne izborne konferencije na kojoj se birao predsjednik sarajevskog odbora SDA. Pri tome delegatu, navedena trojka, odnosno lično Asim Sarajlić i Sabahudin Delalić, direktno nude zapošljavanje supruge, inače profesorice religijske pedagogije.

Vrlo otvoreno se u tom razgovoru spominju i imena najavljenih budućih ministara u čijim ministarstvima supruga može biti zaposlena. Tako se prvo spominje Senad Hasanspahić (na snimku „Cvrle“), najavljeni ministar boračkih pitanja, a potom i Emir Hadžihafizbegović („Glumac”) kao budući ministar kulture i sporta. Toliko se daleko ide da se za ministarstvo kulture i sporta čak navodi da je „kod Glumca sve prazno“ tako da, u suštini, neće biti problema da supruga bude zaposlena.

Obzirom da nova Vlada KS još nije fomirana, itekako ima vremena da se imenovanje Cvrleta, Glumca i drugih kao novih ministara spriječi. Stoga je vrlo važno vidjeti kako će sada reagovati prije svega iz DF-a i SBB-a.

Naime, imajući u vidu da je glavni razlog Željka Komšića koji je naveo za smjenu „šestorke“ jeste njegova tvrdnja da je premijerom Edinom Fortom, „iz sjene vladao” Emedin Dino Konaković, to se sada postavlja pitanje: hoće li Komšić ostati u koaliciji sa strankom čiji ljudi ne samo iz sjene već i u sjeni automobila na parkinzima „završavaju“ delegate zapošljavajući im članove porodice u javne institucije? Također je pitanje šta će reći Bibija Kerla. Da li sada „oni koji gube“ imaju pravo da dižu glas i još jednom ukažu da je potrebno učiniti sve da se spriječi da glumci i cvrlci zauzmu pozicije?

Da li će reagovati Fahrudin Radončić i navesti kako je nedopustivo da na ovakav način Sarajlić i družina upravljaju budžetskim sredstvima i radnim mjestima? Ako znamo da je on to naveo kao glavni razlog za izdaju „šestorke“, onda je jedino moralno i dostojanstveno što može učiniti jeste odmah razbiti i koaliciju “Petak 13.” Hoće li mu u tome pomoći Sanela Prašović-Gadžo i da li će on legalnu i legitimnu kupovinu helikoptera za potrebe građana ovog grada uporediti sa „praznom Kulturom“?

Suma sumarum, kako će reagovati izdajnici Šestorke ostaje da se vidi, a da tajni snimak nije samo stvar unutarstranačkog sukoba u SDA već može i treba imat dalekosežnije posljedice, to je svima i više nego jasno.

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK