Dr. sc. Ademir Spahić: SDA grozničavo traže bilo koga kao žrtvu u odbrani lika i djela SDA-ovih perjanica

22 Jan 2022
Vrijeme čitanja: 2 min

Nakon jučerašnje pres-konferencije ministra zdravstva, koji je jasno i argumentirano objasnio dugogodišnje razaranje zdravstvenog sistema u režiji SDA (narod treba da zna), nije nikoga iznenadilo da mediji pod kontrolom SDA grozničavo traže bilo koga ko bi se bio spreman žrtvovati u odbrani lika i djela SDA-ovih perjanica. Naravno da su najpogodniji oni kojima ne trebaju argumenti, nego su dužni životom braniti neodbranjivo jer su zbog mrvica sa SDA-ovog stola i milosti nedodirljive gospođe pokazali kako se izdaje sve za što su se borili i šta su zagovarali dok su imali koristi od SDP-a.

Zato ne iznenađuje reakcija nekadašnjeg člana SDP-a. Naravno da je dobro upoznat, kao tadašnji “‘mali od kužine”, kako je tadašnji šef SDP-a Zlatko Lagumdžija, u više navrata, tadašnjem federalnom ministru zdravstva Rusmiru Mesihoviću naređivao da se Sebija ne smije smjenjivati s funkcije direktorice discipline za ginekologiju, ali o tome možemo drugom prilikom.

Dušebrižni zaštitnik životinja, uvažavajući njegovo akademsko zvanje, proziva Krizni štab nekompetentnim te ističe bivše članove koji u pandemiji COVID-19 nisu apsolutno ništa uradili kako bi građani imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Može se istaći da je on sam bio itekako koristan u smislu dostavljanja doznaka bolovanja za odbjeglog ministra koji je plovio jadranskom obalom dok je KS grcao u pandemiji COVID-19.

Mogu se iz Kriznog štaba pohvaliti kako u toku sjednice čuvena direktorica nazove tadašnjeg člana štaba infektologa, doduše samo na papiru, pa izda upute do zavlada muk na sjednici.

Može se pohvaliti tadašnji direktor Hitne pomoći da je morao zatrpavati Opću bolnicu ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” pacijentima, prema nalogu iste direktorice.

Može se pohvaliti direktor Doma zdravlja KS kako je, bez ikakve odluke Vlade, Ministarstva, Upravnog odbora, uspio potrošiti 700.000 KM za rendgene koji su stajali u podrumu i koji su nasilu ubacivani u pojedine domove zdravlja.

Jasno je da je Aida Pilav vodila Krizni štab jer je poznato da tadašnji ministar Mesihović ne voli baš puno srkleta, budući da su općepoznata njegova dezertiranja; od bijega iz KCUS bez “ispaljenog metka”, preko davanja ostavke u najvećem jeku pandemije COVID-19 u KS, a sve zato da se slučajno ne zamjeri direktorici Izetbegović.

Građani KS su svjedoci nepobitnih činjenica da su padom Vlade, a na prijedlog ministra zdravstva, i imenovanjem koordinatora u pandemiji COVID-19, otvorena četiri drive-in punkta u roku od 20 dana, poboljšan rad Covid ambulanti, otvoreni call centri, otvorena terapijska ambulanta u Studentskom zavodu…

Krizni štab je vrlo brzo nakon imenovanja, s ministrom na čelu, uz doprinos svih članova podjednako, od genetičara do PR službe, bez ičijeg pritiska i politike, kreirao protokol, tj. smjernice u liječenju oboljelih od COVID-19, do jasnog puta pacijenta kvalitetnom organizacijom vakcinacije, doduše, najviše doniranim vakcinama, jer Kemalovi mentori nisu bili u stanju ni donaciju osigurati.

Čestitam ministru na jučerašnjem pressu, kolegama iz Kriznog štaba zahvaljujem na dosadanjem radu, idemo dalje.
NAROD NEKA ZNA!

Dr. sc. Ademir Spahić, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

VEZANI ČLANCI

FACEBOOK